Referencer

Udtalelse om Folkeforfatteren fra Lars Werge; Direktør for Danske Biografer. Uddannet journalist, fhv. formand for Dansk Journalistforbund.

“Som regel er det de buske, man river sig på, man husker. Det er de oplevelser, der har modhager, som sætter sig spor. Og det er de fortællinger, der både rummer godt og skidt, som bider sig fast.
Når virkeligheden på godt og ondt og lige midt imellem bliver fortalt med nærvær, blik for detaljen og en ærlighed, der rummer et stort mod, så har man lyst til at vende tilbage. Igen og igen.

Sådan har jeg det med Instagram-kontoen @fiskerdatter_fra_thyboroen, som jeg opdagede ved det, der vel er et miks af tilfældigheder og algoritmernes forudsigelige uforudsigelighed. Det var både de vanvittig smukke fotos, som oftest af hav, blæst, himmel og sand, og den – med en kliché – ramsaltet ærlige tekst, der ledsagede billederne, der drog mig ind.
Helle Simone, der står bag kontoen, har lært mig om både havets luner og om den virkelighed, en fiskerby langt ude vestpå byder på såvel i et barns opvækst, som i dagliglivet blandt indbyggerne. Meget af det kunne jeg have læst mig til i tørre artikler på nettet eller i lokale aviser og udgivelser. Men intet af det havde hængt fast som disse optegnelser.
For mig, der har levet af at skrive i omkring 30 år, og som har åndet for at skrive i yderligere et par årtier, er Helle Simone blevet et forbillede. Fordi hun insisterer på at fortælle en historie, og fordi hun fandme ikke lefler for mig eller de andre læsere. Vi er med, når det er svært, og vi er med, når alt står i ét og vinden rusker i presenninger og tagrygge.
Helle Simone har mine varmeste anbefalinger
Lars Werge”

Udtalelse om Folkeforfatteren fra Rikke Røjkjær Eriksen; Kreativ, og kunstnerisk sjæl og keramiker på Instagram.

“At møde Helle Simone Hviid (@fiskerdatter_fra_thyboroen) igennem hendes smukke fortællinger, har fået mig som læser til at standse op og blive nærværende med fortællingen. 
Helle Simones blik for livet, set gennem den barske salte vind, bringer opmærksomhed og nysgerrighed mod vores egen historie. Hendes evne til at beskrive det store i det små, er formidabel og skaber blik for alle de levede livshistorier, der krydser vores veje.
Hun tager os med i den ærlige, kærlige og til tider rå virkelighed, som kalder på stor omsorg og respekt i sin formidling og genfortælling.
At overlade vores historie til Helle Simones ord kan kun blive smukt. 
Folkeforfatteren Helle Simone Hviids fortællinger vil mere end blot underholde. De vil leve!

Rikke Røjkjær”