Få din fortælling trykt som en bog

I min familie har vi gode og stolte familiefortællinger, vigtige historier og tendenser i familiens tidligere generationer, der danner grundlag for nuværende generationers vej i livet.

Min bedstefar var den sidste styrmand på Danmarks sidste redningsbåd der blev drevet af årer – og mandsmod – Danmarks sidste ro-redningsbåd. Han og besætningen trodsede elementerne, når forholdene var farligst og vejret vildest. Han blev hædret for sit mod og fordi han reddede menneskeliv, der ellers stod til at gå tabt i Vesterhavets og Nordsøens ubarmhjertige temperament. De første tre børn, han og min bedstemor fik, døde inden de var 10 måneder gammel. Den ene døde mens min bedstemor var gået til bussen efter penicillin. Landsbyen hejste flagene, da min mor fyldte 1 år. Som 45 årig faldt min bedstefar i havnen pga. en uopdaget hjernetumor og døde ikke meget senere. Min bedstemor bar hans historie videre. I min bedstemors minde, bærer min mor fortællingerne videre og jeg gør alt, hvad jeg kan for at bevare denne fine mands historie. Denne fine mand, jeg aldrig har kendt – men vis livsmod og omsorg for andre og sin familie, stadig bygger og bor i mig.

Historierne er indtil videre filtreret tre gange og detaljerne og præciseringerne falder mere og mere bort og sløres af tiden der går.

Så hvis du eller din familie bærer på en historie og en fortælling der skal omdannes til en bog, der kan vandre i generationer, så kan jeg hjælpe. Det kan være et længere tidsforløb, det kan være et persongalleri, det kan være en enkeltstående begivenhed, der trænger til tage fysisk form. Du eller din familie bestemmer formen og indholdet – og Folkeforfatteren vil blot stå for tekst og tryk. Til slut vil du få en bog i hænderne. En smuk bog – med din historie. Skabt i materialer der tåler at du afleverer bogen til generationerne der følger dig.